Der er brug for din forskning, dine erfaringer og idéer!

FOOD IN THE FUTURE bliver temaet for Forskningens Døgn 2014 på AU. Vil du præsentere dit forskningsområde ”i øjenhøjde” og gøre fredag den 25. april til en sjov og lærerig oplevelse for almenbefolkningen i og omkring Aarhus?

07.02.2014

FOOD IN THE FUTURE bliver temaet for Forskningens Døgn på Aarhus Universitet, Campus Aarhus fredag den 25. april kl. 13-18. Arrangementer finder sted i S-bygningen (bygn. 2610) på Fuglesangs Allé 4 (det tidligere ASB).

Vi vil gerne invitere dig til at præsentere dit forskningsområde ”i øjenhøjde” og gøre dagen til en sjov og lærerig oplevelse for almenbefolkningen i og omkring Aarhus. Til det formål forvandler vi foyerområdet i S-bygningen og auditorierne omkring til en palet af spændende præsentationer af forskningen på AU.

Der er brug for din forskning, dine erfaringer og idéer!
Paraplytemaet for disse års Forskningens Døgn på AU er de globale udfordringer, og med temaet FOOD IN THE FUTURE lægger vi op til en bred og varieret præsentation af forskningsområder fra alle hovedområder – meget gerne innovative og interdisciplinære. Eksempler kunne være områder som stamceller og kunstigt kød, ”functional food”, mad og identitet, livsstilssygdomme, klimamad, fødevaretrends, tankeføde og ny, sund nordisk kost, men også mere perifere og lidt ”skæve” emner, der har med fødevarer at gøre, er mere end velkomne.

Vi ordner det praktiske
En arbejdsgruppe tager sig af planlægningen og det praktiske arbejde i forbindelse med afholdelse af Forskningens Døgn, så som forsker skal du kun at deltage med dit eget faglige bidrag på selve dagen den 25. april, for eksempel i form af speedforedrag (kort oplæg på maks. 20 min.), eksperiment, workshop, udstilling eller andet.

Du er som sagt meget velkommen til at tænke interdisciplinært, herunder eksempelvis i form af en paneldebat eller en workshop på tværs af forskningsområder. Måske har du også gode idéer til andre former for aktiviteter, som er meget velkomne.

Tilmelding til Forskningens Døgn 2014
Hvis du er interesseret i at præsentere dit forskningsområde på Aarhus Universitet den 25. april, så udfyld og send dette tilmeldingsskema til Søren Rask, AU Kommunikation senest mandag den 3. marts 2014. HUSK at sætte en fængende overskrift på din aktivitet.

Forskningens Døgn på andre AU-lokaliteter
Ud over arrangementet på Campus Aarhus vil der også være arrangementer på nogle af AU’s øvrige lokaliteter som eksempelvis Roskilde, Årslev og Foulum.

Mere information og kontakt
Har du spørgsmål til den praktiske afvikling af arrangementet, er du meget velkommen til at kontakte Søren Rask og Charlotte Boel fra AU Kommunikation. Vi vil løbende lægge opdateringer ind på hjemmesiden au.dk/fdintern og give jer praktisk info via mail.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, som Forsknings- og Innovationsstyrelsen initierede i 2005. I 2014 finder den sted over hele landet i dagene 24.-26. april. Læs mere på www.forskningensdoegn.dk

Søren Rask og Charlotte Boel
Projektledere for Forskningens Døgn på AU Campus Aarhus