Anita Krogsøe Skou - Videnskabelig Assistent

Som tidligere studerende på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi har Anita Krogsøe Skou et stort kendskab til instituttet, ligesom hun fra sin studietid kender flere af sine nye kollegaer i forvejen og deler deres store passion for teknologidrevet forretningsudvikling og digitalisering.

Hvorfor har du valgt at arbejde på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi?

Jeg glæder mig til at være en del af Centre for Business Development (CBD), da jeg deler mine kollegaers passion for teknologidrevet forretningsudvikling. Jeg finder det meget interessant at udvikle og implementere digitale forandringsstrategier. 

Som tidligere studerende på instituttet har jeg allerede stiftet bekendtskab med flere af de ansatte, og jeg havde fornøjelsen at samarbejde med Mirko Presser, da han blev ansat i 2017. Ligeledes har jeg fulgt Annabeth Aagaard via hendes publikationer, derigennem har jeg allerede inden min ansættelse haft indsigt i, hvor stærkt et hold CBD er. 

Hvad er dit arbejdsområde, og hvad skal du arbejde med her? 

Jeg vil være involveret i CBDs forskningsprojekter om digital forandring og digitale forretningsmodeller. Mit hovedfokusområde er company connections i forbindelse med forskning og casestudier. Uderover samarbejderne vil jeg stå for dataindsamling, udvikling af tools og caseudvikling. Mit andet fokusområde bliver at designe en e-lærings platform for CBD.  

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?

Jeg er uddannet cand.polyt. fra Institut for Forretningsudvikling og Teknologi i 2017. Her specialiserede jeg mig i digitalisering, BMI og disruption/nye digitale forretningsmodeller, brugeroplevelser og innovativ brug af IoT. Jeg har en bachelor som industriel designer. 

Hvad har du lavet før?

Jeg har igennem min professionelle karriere arbejdet med digitale platforme, og jeg har derigennem udviklet en voksende interesse for implementeringen af nye teknologier. Det har altid interesseret mig at kunne tage uudnyttet forretningspotentiale og aktivere det igennem nye digitale strategier. 

Jeg kommer fra en stilling i projektkontoret hos Vestas Wind Solutions. Her arbejdede jeg med et pilotprojekt omkring design og implementering af en ny samarbejdsplatform til projektlederne. Det var en del af en strategi om at mindske kompleksiteten i deres project management information system (PMIS).

Vil du fortælle lidt om dig selv, din familie og din fritid?

Jeg bor med min familie lidt nord for Aarhus. Vi holder meget af at være sammen i den smukke natur langs kysten og i Mols Bjerge. Jeg er meget interesseret i innovation, ny teknologi og moderne kunst, da det udvider mine horisonter og giver mig nye ideer og input. Der, hvor jeg slapper mest af, er, når jeg kører på min Yamaha XS 650, eller når jeg poder frugttræer i min have.