Henning de Haas – adjunkt

Ny adjunkt med stor erfaring inden for Supply Chain og ledelse skal undervise kommende ingeniører i Herning.

Hvorfor har du valgt at arbejde på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi?
Jeg har i mange år været censor på de forskellige uddannelser med produktion og Supply Chain, og jeg kendte derfor til stedet, da Torben og John spurgte, om ikke vi skulle se på mulighederne for et samarbejde. Jeg har før været i universitetsverdenen (Syddansk Universitet) og kender lidt til rammerne og mulighederne. I forbindelse med andre forandringer jobmæssigt var det en meget spændende mulighed at få lov at arbejde sammen med teamet her på BTECH. Instituttets sammensætning af uddannelser og de bagvedliggende forskningsområder, samt det internationale miljø, synes jeg passer rigtig godt med det, jeg tidligere har arbejdet med både akademisk og praktisk.

Hvad er dit arbejdsområde, og hvad skal du arbejde med her?
Mit område er Operations og Supply Chain Management. Jeg har mange års praktisk erfaring fra forskellige virksomheder og forskellige roller – specialist, projektleder, leder. Mit fokus er, hvordan vi kan lede operations og Supply Chain på en måde, så vi på den ene side kan optage og få fordele af alle de nye teknologier, der kommer og er kommet, og på samme tid lede på en måde så de mennesker, der er i virksomhederne, kan lære og vokse som mennesker. Der går meget produktivitet tabt, fordi vi ikke leder rigtigt. På BTECH skal jeg i efteråret undervise i Advanced Operations Management sammen med Ismail Golgeci og vejlede forskellige studenterprojekter.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?
Jeg er uddannet Civ. Ing. Virksomhedssystemer og ph.d. i Operations og Supply Chain Management fra Aalborg Universitet i 1997.

Hvad har du lavet før?
Efter min ph.d. arbejdede jeg hos bl.a. Bang&Olufsen og LEGO med operations optimering, simulering af produktions/Supply Chain systemer, implementering af nye ERP-systemer, Supply Chain strategi og konceptudvikling, ledelse af Supply Chain-transformationsprojekter. Derefter havde jeg en periode på Syddansk Universitet i Kolding med undervisning og forskning i Operations og Supply Chain management. Tilbage til industrien hos KK Wind Solution med forskellige operations og Supply Chain roller og projekter. Senest har jeg været hos LEGO og Vestas med globale Supply Chain udviklingsprojekter og -afdelinger.

Vil du fortælle lidt om dig selv, din familie og din fritid?
Jeg er 52 år og bor med min familie i Juelsminde, hvor min kone arbejder som lærer på vores skole. Vi har tre børn, vores ældste bor i Århus og læser til lærer, den mellemste skal i 3.g i næste uge, og vores yngste skal starte på efterskole, så om lidt har vi kun et barn (ung) hjemme.

Jeg nyder at servicere familien, og med tre teenagere har der været en del logistik. Når det et overstået, og der er lidt tid i overskud, vil jeg gerne løbe en tur, helst i skoven og ved stranden eller ro en tur i min havkajak.