OFF-CAMPUS UNDERVISNINGSDAG I AARHUS

Den 20. marts 2017 begav alle kandidatstuderende fra cand.polyt.-uddannelsen sig afsted til DOKK1 til en forelæsning om “smart cities”. Stedet var centrum for aktiviteterne omkring Smart Aarhus (http://www.smartaarhus.dk/), og nærmere bestemt Aarhus City Lab (http://www.smartaarhus.dk/node/214).

Formålet med Aarhus City Lab er at være forsøgslaboratorium for Smart City-løsninger og udstillingsvindue for nye Smart City-tiltag. Aarhus City Lab vil fungere som en legeplads for samarbejdspartnere, et forsøgslaboratorium for nuværende og fremtidige EU-tiltag, og et sted hvor Aarhus kan udvikle sit digitale statsborgerskab.
De primære fokusområder er mobilitet, parkering, affald, digital kunst og kultur, arrangementer, udstillinger, offentlig høring, interaktive installationer, incitamenter til motion og meget mere.

Forelæsningerne blev leveret af forskellige nøglepersoner fra Smart Aarhus, deriblandt Bo Fristed, City CIO, Birgitte Kjærgaard, projektleder hos Open Data Denmark og Sebastian Christophersen, projektleder hos ITK LAB. De gav hver deres perspektiv på konceptet Smart City, og på hvordan vi kan skabe mere beboelige omgivelser for borgerne. Forelæsningen blev rundet af med at præsentere de studerende for 10 byproblemer, som de løste på en sjov og kreativ måde ved at anvende deres seneste erfaringer fra TBMI-forløbet.
“For at indfri potentialet af en Smart City kræver det, at man involverer mange forskellige interessenter og bygger bro mellem bottom-up og top-down-perspektiver. Det er ikke kun de store globale virksomheder, der er med til at skabe Smart City løsninger; NGO’er, opstartsvirksomheder, borgere og ikke mindst studerende spiller alle en vigtig rolle. Det er meget vigtigt for os at inddrage studerende i vores Smart City aktiviteter, så da muligheden opstod for at samarbejde med de studerende fra BTECH TBBD, Aarhus

Universitet var vi meget opsatte på at få det til at ske. De studerende viste en glimrende forståelse for, hvad en Smart City kan være og fandt på idéer, som mindede os om at tænke anderledes. Forhåbentlig vil mange af idéerne leve videre som eksperimenter i det næste åbne opslag i OrganiCity, som vi deltager i”. Sebastian Christophersen, Projektleder hos ITK LAB / Aarhus Kommune.