Portræt af Jon Lerche, erhvervs ph.d.

Med en baggrund hos Siemens Wind Power og en uddannelse som civilingeniør er Jon Lerche nu ansat som erhvervs-ph.d. Hans forskningsområde vil være scenarieplanlægning, højværdi-produktion, offshore logistik, og hvordan man overfører det til offshore byggemiljøer/byggepladser.

Jon Lerche.

1. Hvorfor har du valgt at arbejde på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi? Og 2. Hvad er dit forskningsområde, og hvad skal du arbejde med her?
Jeg bliver ansat som erhvervs-ph.d. Mit forskningsområde vil være scenarieplanlægning, højværdi-produktion, offshore logistik og hvordan man overfører det til offshore byggemiljøer/byggepladser.

3.       Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?
Jeg blev færdig som civilingeniør med speciale i forretningsudvikling og innovation fra BTECH i 2014. Derfor er min relation til og viden om organisationen Aarhus BSS begrænset og og overordnet.
Jeg er også marineingeniør og har en kandidat i teknologi-baseret forretningsudvikling.

4.       Hvad har du lavet før?
Jeg har arbejdet som Lean Project Manager hos Siemens Wind Power, hvor jeg gjorde processer og arbejdsgange smidigere for at gøre vindenergien billigere. Jeg har efteruddannet mig som forretningsingeniør, og har blandt andet udarbejdet en procedure for, hvordan affaldet fra vindmøllerne skal håndteres globalt både onshore og offshore.

Hos Siemens udviklede jeg ensartede arbejdsgange, eksempelvis for hvordan Siemens opsætter og installerer 6 MW vindmøller på havet.

5.       Vil du fortælle lidt om dig selv, din familie og din fritid?
Jeg har en kæreste i Aarhus (ingen børn), flytter til Hamborg i januar 2017, og jeg kan godt lide kunst, vin, snowboarding, kampsport og at rejse.