Sven Kunisch – Lektor

Efter ti år i Schweiz har Sven Kunisch valgt at bytte alperne ud med flade danske marker, når han kommer til Herning for at arbejde som lektor inden for forretningsteknologi. Læs mere om, hvorfor Sven Kunisch har valgt at komme til Danmark, og hvad han skal lave her på BTECH.

Hvorfor har du valgt at arbejde på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi?

Det er der flere grunde til. Først og fremmest ser jeg stillingen som lektor som en rigtig god mulighed for at tage et skridt op ad min akademiske karrierestige. Jeg afsluttede min Ph.d.-afhandling i Management i 2013, og siden da har jeg været postdoc og ”habilitand”. Som lektor ved BTECH håber jeg at få mange nye udfordringer og opgaver. Jeg vil f.eks. meget gerne arbejde mere med Ph.d. studerende. 

For det andet så mener jeg, at der på grund af den spændende kombination mellem forretning og ingeniørarbejde er et meget inspirerende miljø på BTECH. Jeg har selv en baggrund inden for forretningsinformatik, som er en blanding mellem forretning og teknologi. Jeg har siden 2007 kun arbejdet på handelshøjskoler, og et ”ægte” universitetsmiljø vil helt bestemt være med til at udvide min akademiske horisont og forhåbentlig inspirere til flere tværfaglige forskningsideer. 

For det tredje har jeg valgt BTECH, fordi det forhåbentlig kan skubbe mig lidt ud af min comfort zone og lære mig at begå mig i et helt nyt land og kultur. Jeg har nemlig boet i Schweiz i de sidste 10 år og synes, at det nu er tid til nye udfordringer.   

Hvad er dit arbejdsområde, og hvad skal du arbejde med her?

Mine forskningsinteresser er i høj grad centreret omkring forskellige emner inden for strategisk ledelse med fokus på virksomhedsledelse. Det kunne f.eks. være emner som moderselskaber, forholdet mellem moderselskab og datterselskab, implementering af strategi, strategiske forandringer og forandring i ledelse. 

Jeg er efterhånden blevet mere og mere interesseret i spørgsmålet omkring, hvorvidt og hvordan digitalisering og automatisering af faglært arbejdskraft påvirker strategi og ledelse. Mere specifikt er jeg interesseret i at undersøge, hvordan virksomheder udvikler digitale ressourcer og evner. Jeg vil for eksempel gerne undersøge, hvornår og hvorfor virksomheder ansætter digitale ledere. Det er noget af det, jeg vil fokusere på og arbejde med i de kommende år på BTECH. 

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?

Jeg har en kandidatgrad i forretningsinformatik, hvilket er et miks mellem forretningsadministration og computervidenskab. I 2013 fik jeg en Ph.d.-grad med prædikatet ”with highest distinction” fra University of St. Gallen, og så sent som i maj 2018 afleverede jeg min postdoc-afhandling (habilitation). 

Vil du fortælle lidt om dig selv, din familie og din fritid?

Jeg holder af både at se og dyrke sport i min fritid. Jeg kan for eksempel godt lide at vandre og spille fodbold, tennis, bordtennis og squash. Jeg er stor fodboldfan, og jeg holder med Hansa Rostock, som er et lokalt hold fra det område, hvor jeg er vokset op. Jeg er også Bayern München fan.