English
Demonstrative pronominer (eller påpegende stedord) bruges til at pege på personer, steder eller ting i en sætning. Mere specifikt viser de placeringen…
Relativpronomener (eller henførende stedord) henviser til personer, dyr, genstande eller forhold, der er nævnt i den foregående hovedsætning. Danske…
En typisk udfordring for mange (danskere) er, at de skriver ’i dag’ i ét ord, da det i udtale godt kan lyde, som om de to ord hænger sammen: ’idag’.…
Selvom din stavekontrol ikke bimler og bamler og viser røde streger, betyder det ikke nødvendigvis, at du har stavet et ord korrekt.
Du kan være…
Forskere fra alle AU’s fakulteter inviteres til at ansøge om at deltage i Forskningens Døgn på Aarhus Universitet onsdag den 26. april 2023 kl. 14-18…
Hvornår hedder det ’nogen’, og hvornår hedder det ’nogle’? Det kan være svært at høre forskel, fordi de begge i tale tit udtales [no’en].
Forskningscentret SHAPE ved Institut for Kommunikation og Kultur modtager ansøgninger på op til 75.000 kr. Programmet henvender sig til projektet…
Registrerer du publikationer i Pure? Så skal du være opmærksom på, at du inden d. 15. januar 2023 skal indberette publikationer fra 2022.
Universitets high-performance computing facility, GenomeDK, giver forskere mulighed for at analysere og opbevare store mængder følsomme data inden for…
På engelsk kan det danske stedord ’hver’ oversættes med både ’each’ og ’every’. Men hvornår skal man så bruge det ene ord frem for det andet?
I mange…
Side 3 af 15